Nowa Lewica w Radomiu kontynuuje zbieranie podpisów pod obywatelskim projektem "Renty Wdowiej".

Relacja z wybranych akcji zbierania podpisów:

W dniu 04 marca 23r. z inicjatywy kół nr 2 i nr 4 Nowej Lewicy w Radomiu spotkaliśmy się z mieszkańcami „Ustronia” i nie tylko. Od samego rana z inicjatywy Piotra Szmigla na targowisku „Na Śląskiej” zbierano podpisy poparcia pod obywatelskim projektem ustawy o Rencie wdowiej. Mimo chłodnej aury odbiór był bardzo pozytywny i ciepły, osoby wracające z zakupów jak i spacerujące chętnie rozmawiały z nami i podpisywały się pod projektem ustawy. Rozdaliśmy też dużo materiałów promujących projekt, gazety, ulotki, długopisy. Wszystkim, którzy złożyli swoje podpisy pod „Rentą Wdowią” bardzo dziękujemy. Jesteśmy przekonani, że dzięki tak pozytywnemu odbiorowi społecznemu szybko uda się ten projekt złożyć w Parlamencie. W dzisiejszej akcji udział brali Patryk Fajdek, Piotr Szmigiel, Michał Skoczylas, Karol Wicik i Tytus Kacprzak.

IMG 6026 b

W tym samym czasie Małgorzata Ziemnicka oraz Edyta Malec-Ćwiek równie skutecznie i z dobrym odbiorem wśród ludzi zbierały podpisy poparcia pod obywatelskim projektem ustawy o Rencie wdowiej na targowisku na radomskim Michałowie. Wcześniej, w poprzednich  dniach   kilkakrotnie zbierały   podpisy   odwiedzając    mieszkańców osiedla Michałów   w  ich  mieszkaniach.

W  ciągu kilku  ubiegłych tygodni ,  także   przedstawiciele  koła  nr  5,   brali  aktywny  udział  w  zbieraniu  podpisów, odwiedzając  mieszkańców  bloków  na Gołębiowie  I  oraz  na Osiedlu  nad Potokiem. W  akcji   udział  brali: Jolanta Luty oraz Karol Wicik.

Mieszkańcy w  większości  chętnie  składali  podpisy , przyjmowali   gazety,  a  także  ulotki  o "Rencie  Wdowiej."

Za wszystkie złożone kolejne podpisy serdecznie dziękujemy!

Renta wdowia zagłosuj b

[Opr.PSz,PF,JL,AL]

Radom, dnia 05 marca 2023r.

Galeria Zdjęć z akcji zbierania podpisów pod obywatelskim projektem "Renty Wdowiej".