Trela: W obozie popękanej prawicy jest konflikt

- Lewica chce PiS pokonać, a nie z nim rozmawiać - przekazał Tomasz Trela w programie "Graffiti". - Nigdy w życiu dzisiejsza Lewica nie będzie współpracować z PiS - powiedział.

Tomasz Trela został zapytany o przegraną PiS podczas obrad komisji finansów ws. zmiany Konstytucji, gdy opozycja wygrała głosowanie w sprawie odroczenia posiedzenia sejmowych komisji. - PiS zwołało komisję najpierw na 21, później na 22 i mimo mobilizacji przegrali głosowanie i wyłamali się koalicjanci - mówił.

- To pokazuje, że w obozie popękanej prawicy jest konflikt, to pokazuje, że my jesteśmy zdeterminowani i zmobilizowani i żadnej okazji, żeby wygrać z PiS nie przepuścimy - dodał. - Będziemy zdeterminowani, żeby to odrzucać, bo jest to złe - powiedział.

Poseł Lewicy przekazał, że nawet gdyby Solidarna Polska głosowa z PiS i tak nie uzyskaliby większości. - Polacy się powinni cieszyć, bo nie będzie w czambuł dyskusji, czy trzeba zadłużać państwo - mówił.  - Jeżeli chce się siadać i myśleć o zmianie Konstytucji, to na pewno nie z PiS i nie w tej kadencji - przekazał.